Houd regie op verzuim!

Verzuimtrainingen


Train je personeel met verzuimtrainingen
Wanneer een werknemer ziek is krijgen werkgever en werknemer te maken met Wet Verbetering Poortwachter. Gedurende de ziekteperiode zijn er allerlei documenten en inspanningen waarmee beide partijen te maken krijgen. De werknemer wordt opgeroepen bij de bedrijfsarts, de bedrijfsarts maakt een probleemanalyse. Werkgever en werknemer stellen gezamenlijk een plan van aanpak op waarin beschreven staat hoe de werknemer zo goed en snel mogelijk gaat re-integreren. De voortgang wordt frequent besproken tussen werkgever, werknemer, bedrijfsarts en casemanager. Na 2 jaar ziekte wordt een WIA aanvraag ingediend. Het volledige verzuimdossier wordt hierbij meegestuurd richting UWV. UWV toetst of er door werkgever en werknemer voldoende inspanningen zijn verricht. Als dat niet het geval is ontvangt de werkgever een loonsanctie waardoor de werknemer nog een extra jaar loondoorbetaling ontvangt. Gedurende dat jaar blijven de re-integratieverplichtingen bij de werkgever liggen.

Hierboven staat slechts in een notendop beschreven waarmee je te maken krijgt tijdens Wet Verbetering Poortwachter. Zoals je kunt lezen komt er een hoop kijken bij een langdurige ziekmelding. Waarom moeten bepaalde stappen worden doorlopen? Hoe stel ik een goed plan van aanpak op? Wat moet daarin staan, en waaraan moet ik denken? Hoe zit de Wet Verbetering Poortwachter er nou precies uit? Wanneer een werknemer langer dan 1 jaar ziek is, welke stappen moeten we dan doorlopen? Wat is WIA en welke onderdelen uit het re-integratiedossier horen hierbij te worden meegestuurd? Een hoop vragen waar je tegenaan loopt. Wij gaan al deze vragen voor je beantwoorden!

Vanaf 30 september 2021 starten wij met het aanbieden van verzuimtrainingen. Personeel binnen jouw organisatie die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een plan van aanpak, verzuimregistratie en regie op het verzuim houden krijgen de mogelijkheid uitgebreid getraind te worden op het gebied van verzuimmanagement. Deze training bestaat uit 3 onderdelen.

Wij geven deze trainingen bij ons op locatie in Boxtel. Mocht je werknemers voor een van deze trainingen willen aanmelden dan vernemen wij dat graag. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar pieter@peijnenburgverzuimbegeleiding.nl. Houd regie op verzuim en neem deel aan deze leuke interactieve trainingen! Speciaal voor onze klanten hebben wij een aanbieding voor het volgen van deze trainingen. Volg alle 3 de trainingen van € 750 VÓÓR € 499,-.

Soort trainingDatumKosten per persoon
1. Wet verbetering poortwachter. Wat is wet verbetering poortwachter? Welke stappen moeten we allemaal doorlopen en waarom? Hoe stel ik een degelijk plan van aanpak op?
Donderdag 2 december 2021 van 10:00 - 12:30 uur
€ 250,-
2. Wat is WIA? Hoe ga ik om met een langdurig zieke werknemer? Er moet een WIA aanvraag worden ingediend. Wat moet er allemaal aanwezig zijn bij deze aanvraag? Hoe zorg ik voor een juiste dossieropbouw voor de WIA beoordeling?
Donderdag 9 december 2021 van 10:00 - 12:30 uur
€ 250,-
3. Training casemanager. Waarmee moet ik als casemanager rekening houden? Wat worden mijn taken en hoe pak ik mijn rol binnen dit takenpakket?
Donderdag 16 december 2021 van 10:00 - 12:30 uur
€ 250,-

Verzuimbegeleiding op maat - Kortdurend of langdurig

Klantevaluatie

Verzuimmanagement op maat - CompuCase

Preventie

Werkspoorwissel, succesvol van 1e naar 2e spoor re-integreren

HR Ondersteuning

Optimale Verzuimverzekering

Casemanager verzuim

Bedrijfsarts inhuren

Medisch rijbewijskeuring aanvragen

Persoonlijke gecertificeerde Arbodienst met korte lijntjes binnen Noord Brabant!

Het verhalen van loon- en letselschade

Vertrouwenspersoon

Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Peijnenburg Verzuimbegeleiding