Werkspoorwissel, succesvol van 1e naar 2e spoor re-integreren

Werkspoorwissel, succesvol van 1e naar 2e spoor re-integreren


Wanneer blijkt dat een werknemer niet meer kan terugkeren in zijn eigen functie wordt het 2e spoortraject ingezet waarbij wordt ingezet op een andere (passende) functie bij een andere werkgever. Tijdens dit traject komt er nogal veel op een werknemer af. Hij of zij moet gaan nadenken wat die nog wil en kan doen. Om dit in goede banen te leiden hebben wij het werkwisselspoor opgezet. Middels dit traject hebben wij al velen werknemers succesvol weten te plaatsen op een passende en leuke nieuwe functie. Lees in het Werkspoorwissel document re-integratie naar 2e spoor hoe dit traject er exact uitziet.

Tijdens het re-integratietraject 2e spoor kijkt de re-integratiecoach van Peijnenburg Verzuimbegeleiding samen met de werknemer naar de mogelijkheden voor passend werk elders. Gedurende het traject is de aandacht daarom gericht op wat daadwerkelijk op (korte) termijn voor werknemer haalbaar is om weer betaald werk te verrichten. Hierbij maakt de re-integratiecoach regelmatig een toekomstige inkomensscan t.b.v. werknemer op basis van verschillende werkscenario’s.

Op het einde van de wachttijd WIA is werknemer dan mogelijk inzetbaar voor werkzaamheden, welke aansluiten bij zijn of haar mogelijkheden, doch is hij of zij minimaal zelfredzaam bij het (verder) zoeken naar passende werkzaamheden. Onze kracht komt voort uit professionele ervaring en in/externe netwerkcontacten die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Door samenwerking met verschillende partijen biedt Peijnenburg Verzuimbegeleiding de werknemer een procesmatige en effectieve wijze van begeleiding. Onze passie daarbij is het welzijn, in al z’n facetten, van de werknemer.

Jouw werknemer succesvol re-integreren naar een andere functie?

Arbeidsdeskundig Onderzoek

HR Ondersteuning

Budget Advies

Optimale Verzuimverzekering

Verzuimtrainingen

Gratis Verzuim Quick Scan afnemen

Het verhalen van loon- en letselschade

Vertrouwenspersoon

Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Peijnenburg Verzuimbegeleiding