Optimale Verzuimbegeleiding door onze Casemanagers!

Casemanager verzuim


Wanneer een werknemer verzuimt ben je als werkgever verplicht een persoon aan te wijzen die het re-integratieproces faciliteert en bewaakt. In de praktijk wordt dit de casemanager genoemd. Wanneer je bent aangesloten bij de arbodienst Peijnenburg Verzuimbegeleiding krijg je vanuit ons een casemanager toegewezen die vanaf dag 1 het eerste aanspreekpunt is. Deze persoon is de schakel tussen werknemer, werkgever, bedrijfsarts en andere relevante partijen. Een casemanager houdt regie op het ziekteverzuimproces van een verzuimende werknemer. De casemanager draagt er zorg voor dat de stappen zoals beschreven in de Wet Verbetering Poortwachter door werkgever en werknemer worden gevolgd. Daarnaast signaleert een casemanager proactief bevindingen richting een werkgever om preventief zaken op te lossen. Als casemanager heb je een caseload met werknemers. Een fulltime casemanager kan ongeveer 2000 medewerkers bedienen op het gebied van verzuim o.b.v. een fulltime dienstverband. Voor de werknemers uit deze caseload die verzuimen zorgt de casemanager voor een optimale begeleiding tijdens het ziekteproces.

Wanneer je bent aangesloten bij de arbodienst Peijnenburg Verzuimbegeleiding krijg je vanuit ons een casemanager toegewezen die vanaf dag 1 het eerste aanspreekpunt is.

De functie
Het leuke aan deze functie is dat je veel samenwerkt met meerdere partijen. Elke casus en dag is anders. Je kunt van het een op andere moment geconfronteerd worden met een complexe casus waarbij van alles speelt. Je hebt de vrijheid je werkzaamheden zelf in te delen. Je werkt intensief samen met veel diverse werkgevers. Hierdoor krijg je een kijkje in de keuken binnen verschillende organisaties wat zorgt voor veel afwisseling binnen je functie. Het is een functie waarbij je veel in een spanningsveld actief bent waarbij je jezelf continu blijft ontwikkelen. Voor onze casemanagers is geen enkele verzuimcasus te complex. Zij bijten zich graag hierin vast en komen met duurzame oplossingen.

Taken en verantwoordelijkheden
-
Draagt zorg voor de te nemen stappen in het proces Wet Verbetering Poortwachter
- Schakelt met de bedrijfsarts, werknemer en werkgever
- Houdt de regie binnen het verzuimdossier (bijv. plannen afspraken bedrijfsarts)
- Signaleert proactief op het gebied van preventie
- Is eindverantwoordelijk voor het onderhouden van zijn of haar caseload
- Werkt samen met andere casemanagers en vervangen elkaar tijdens afwezigheid

Competenties
-
Uitdrukkingsvaardigheid (mondeling en schriftelijk)
- Luisteren
- Conflicten beheersen
- Samenwerken
- Empathisch vermogen
- Stressbestendig
- Klantgerichtheid
- Coachen
- Samenwerken
- Aanpassingsvermogen
- Besluitvaardigheid

Casemanager inhuren
Ben je als organisatie op zoek naar een deskundige casemanager die je verder helpt? Of zit je met je handen in het haar over een complexe casus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden en adviezen die wij je bieden!

Persoonlijke gecertificeerde Arbodienst met korte lijntjes binnen Noord Brabant!

Medisch rijbewijskeuring aanvragen

Preventie

Klantevaluatie

Verzuimbegeleiding op maat - Kortdurend of langdurig

Verzuimmanagement op maat - CompuCase

Copyrights © 2022 All Rights Reserved by Peijnenburg Verzuimbegeleiding