Professioneel budget advies helpt je uit geldzorgen!

Budget Advies


Uit diverse onderzoeken is gebleken dat financiële zorgen gepaard gaan met psychische problemen, stress, schaamte, verdriet en gebrek aan zelfvertrouwen. Veelal resulteren geldzorgen in uitval bij de werkgever. In de huidige tijd waarin alles duurder wordt is het dagelijks voor veel personen een uitdaging om rond te komen met het salaris wat binnenkomt. Om hierbij de juiste professionele hulp te bieden kun je gebruik maken van onze budget coach Petra Verstappen. Hieronder stelt Petra zich aan je voor.


Zodra werkgevers personeel hebben met financiële problemen is het van groot belang om hier snel in te handelen om erger te voorkomen. Ik ben gericht op onder andere crisisinterventie, het voorkomen van woningontruimingen, afsluiting van energie en water en corrigeren van loonbeslagen. Dit doe ik door op huisbezoek te gaan bij de werknemer. Ik maak een budget- en schuldenoverzichten en tref 100% betalingsregelingen met schuldeisers. Bij problematische schuldensituaties maak ik een dossier die de werknemer bij de gemeente van zijn woonplaats kan overhandigen voor aanmelding van schuldhulpverlening. In deze financiële moeilijke tijden zijn er zoveel mensen die onzeker zijn over hun geldzaken. Ook dan kan ik een budgetoverzicht maken en bespreken we alle inkomsten en uitgaven. Wist je dat 20% van de mensen hun regelingen, kwijtscheldingen en toeslagen van de Belastingdienst, energietoeslag en dergelijke niet goed benutten? Dit wordt allemaal door mij beoordeeld en er worden hierover tips gegeven aan de werknemer. Ik doe er alles aan om werknemers zo snel en goed mogelijk uit geldzorgen te krijgen. En daarna? Daarna zorg ik er via een adequaat nazorgtraject voor dat werknemers uit de geldproblemen blijven.

Mogelijkheden:
Het is van belang dat de werkgever een aanpak heeft die voor zijn personeel werkt. Hieronder geef ik een paar voorbeelden waarvan werkgevers gebruik kunnen maken:
- Bij financiële problemen kan ik zo spoedig mogelijk op huisbezoek gaan bij een werknemer. Er volgt dan een 1 op 1 traject.
- Werkgever geeft aan dat werknemers met financiële problemen of geldstress zich mogen melden bij de arbodienst en worden dan bij mij aangemeld voor Budget Advies.
- Mogelijkheid om één middag per maand een inloop spreekuur te organiseren. Werknemers met geldzorgen kunnen dan inlopen voor advies. Dit kan op locatie bij de werkgever, arbodienst of bij mij op kantoor.
- Individuele begeleiding om werknemers financieel zelfredzaam te maken.
- Budgetbeheer opstarten voor korte of lange termijn.
- Preventieve workshops geven aan werknemers hoe goed om te gaan met je geldzaken. Deze workshops geef ik bij werkgevers of bij de arbodienst op locatie afhankelijk van de wensen van de werkgever.

Budget Advies is en blijft maatwerk en de wensen zijn per werknemer verschillend. Per casus kijk ik wat nodig is om tot het beste resultaat te komen. Daarom is het raadzaam om vooraf te overleggen welke weg we kunnen bewandelen.

Budget advies nodig?

Werkspoorwissel, succesvol van 1e naar 2e spoor re-integreren

Arbeidsdeskundig Onderzoek

HR Ondersteuning

Optimale Verzuimverzekering

Verzuimtrainingen

Gratis Verzuim Quick Scan afnemen

Het verhalen van loon- en letselschade

Vertrouwenspersoon

Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Peijnenburg Verzuimbegeleiding