Vertrouwenspersoon


Waarom een vertrouwenspersoon?

Werkgevers zijn vanuit de Arbowet wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. Zo dient men aandacht te schenken aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een mogelijkheid om invulling te geven aan deze verplichting. De taken zijn feitelijk:

  • Opvang en begeleiding van werknemers die last hebben van ongewenste omgangsvormen;
  • Advies geven aan het management over het voorkomen van ongewenst gedrag.

-      Voorlichten en informeren van werknemers over de werkwijze van de vertrouwenspersoon;

Mocht je meer over de taken en bevoegdheden van een vertrouwenspersoon willen weten. Neem dan contact met Simone op.

 

Onze vertrouwenspersoon stelt zich voor

Simone-Verzijl Na jaren in de sportwereld te hebben gewerkt ben ik in 2008 naar de re-integratiebranche overgestapt. Een branche die vreemd voor me was, maar waar ik me snel in thuis voelde. Mijn kracht ligt in het motiveren en activeren van anderen. Daarbij is wederzijds respect belangrijk voor me.

Na het behalen van mijn certificaat voor Vertrouwenspersoon zet ik me sinds november 2018 in als vertrouwenspersoon vanuit Peijnenburg Verzuimbegeleiding.


Wat kan ik voor je medewerker betekenen?

Niemand werkt alleen. Je hebt altijd te maken met andere mensen zoals collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers, (onder)aannemers, leveranciers, klanten, patiënten, adviseurs, controleurs, etc. Helaas verloopt deze samenwerking niet altijd even prettig. Zo kan men te maken krijgen met pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie en zelfs geweld. Problemen die in elke organisatie kunnen voorkomen. Mensen kunnen er letterlijk ziek van worden. De gevolgen van deze ongewenste omgangsvormen liegen er niet om: menselijk leed, verloop, verlies in productiviteit, verzuim en zelfs arbeidsongeschiktheid.

Een melding van ongewenste omgangsvormen dient een leidinggevende altijd serieus te nemen. Maar het kan voor een medewerker lastig zijn om open over de problemen te praten. Een vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor het aankaarten van problemen.

Je werknemer kan zelf, zonder leidinggevende of werkgever in te lichten, de vertrouwenspersoon inschakelen. Samen bekijken we het probleem, bespreken we wat de werknemer zelf al heeft ondernomen en bepalen we mogelijke vervolgstappen. Ik zal jouw medewerker helpen om met het ongewenste gedrag om te gaan. Naast een luisterend oor bied ik ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de organisatie. Alles wat besproken wordt, valt (wellicht vanzelfsprekend) onder het beroepsgeheim en blijft vertrouwelijk.

Medewerkers kunnen mij bereiken op telefoonnummer 06-55775557. Ik maak dan een afspraak met hem of haar. (Pas op! Gebruik 'niet' onderstaande button 'maak een afspraak', want dan kom je niet bij de vertrouwenspersoon terecht).

Dus, ben je werknemer, is jouw werkgever klant bij Peijnenburg Verzuimbegeleiding en spelen er ongewenste omgangsvormen binnen jouw werkplek. Neem gerust contact met mij op.

Verzuimbegeleiding op maat - Kortdurend of langdurig

Online Verzuimregistratiesysteem - <br> De Digitale Verzuimcoach

Preventie

HR Ondersteuning

Optimale Verzuimverzekering

Tweede spoor en outplacement begeleiding

Medische (Rijbewijs)keuring

Het verhalen van loon- en letselschade

Copyrights © 2019 All Rights Reserved by Peijnenburg Verzuimbegeleiding